INTRODUCERE IN LUMEA PROFILELOR KÜBERIT

Küberit, cel mai vechi producator de profile din Europa, avand peste 150 de ani de existenta, produce peste 9.000 repere de profile din aluminiu, alama si inox, avand peste 5 milioane de metri de profile in stoc permanent, fiind astfel liderul european in productia de profile metalice pentru pardoseli.

Profilele Küberit sunt impartite in trei mari grupe – profile de uz general (icon albastru – The Profile Book/se poate descarca de pe site), profile dublu corp (icon maro/mov – The Profile Book/se poate descarca de pe site) si Design Elements – profile cu cristale Swarovski (icon negru – The Profile Book, brosura Design Elements/se pot descarca de pe site)

Prima grupa este destinata tuturor pardoselilor calde (cauciuc, lemn, linoleum, mocheta, pluta, PVC, LVT) si reci (ceramica, epoxidice piatra, poliuretanice) si contine:

– profile de trecere

– profile de trecere cu diferenta de nivel

– profile de inchidere (laterala sau superioara, in cazul plintelor executate din straif de material lipit pe perete – in special la pardoselile mocheta sau elastice – cauciuc, linoleum, pluta, PVC, LVT)

– profile rampa – pentru trecerile cu diferenta de nivel care sunt supuse unui trafic intens sau pentru ancadramente de pardoseli / mattinguri care se afla la o cota mai inalta fata de pardoselile din jur

– profile pentru rostul de dilatatie al pardoselii finite – in special ceramica

– profile pentru pardoseala finita montata pe un rost de miscare al cladirii

– profile corniere – protectia muchiilor

– profile protectie muchie treapta – inclusiv profile avand incastrate benzi de leduri – in special pentru salile de spectacole, dar si pentru baruri, cluburi

– profile protectie nas treapta

– profile pentru montarea benzilor (traverselor) de mocheta pe scari

– profile curbabile – profile din unele dintre categoriile anterioare care pot fi si curbate folosind una dintre masinile de curbat comercializate de Küberit (una dintre acestea fiind prezentata in capitolul… de pe site)

– plinte – dintre care plintele 911, 912 si 913 sunt curbabile.

O parte dintre profilele acestei grupe sunt disponibile si cu finisaj alb sau negru.

A doua grupa este destinata in special pardoselilor flotante (laminate, LVT, parchet dublu sau triplustrat), dar se pot folosi cu succes si la pardoselile din lemn lipite si contine profile dublu corp formate dintr-o baza si un element de inchidere.

Aceasta grupa se imparte in doua subgrupe, depinzand de modul in care se fixeaza profilul de inchidere in baza – fixare mecanica, cu surub – profilele PPS si Euro Step, respectiv fixare prin clipsare – celelalte.

Toate colectiile de profile dublu corp, cu exceptia Euro Step si Step Clip, includ:

– profile de trecere

– profile de trecere cu diferenta de nivel

– profile de inchidere laterala (terminatie).

Profilele din prima subgrupa (PPS) sunt in special indicate in aplicatiile din spatii publice, permitand inlocuirea simpla a profilului de inchidere.

Din prima subgrupa, foarte utile sunt profilele PPS B/SK care au baza autoadeziva, permitand fixarea acesteia pe sape incalzite.

A treia grupa, Design Elements, contine anumite profile dintre cele din grupele 1 si 2, avand incastrate cristale Swarovski.

Din punct de vedere finisaje, profilele Küberit pot avea finisaj:

– natural – inox (cod F8, F8G), alama (cod F7) sau aluminiu (cod F0, F3)

– culoare metalica rezultata prin galvanizare (coduri  F2, F2G, F4, F5, F6, F9)

– finisaj prin vopsire in camp electrostatic – standard alb si negru, la comanda orice culoare RAL

– decor plastic imitatie furnir (coduri H)

– decor furnir lemn (coduri E)

– decor pluta (cod K).

In plus, in cazul profilelor care se preteaza la infoliere (cele care au disponibile variante cu coduri H), se poate comanda orice decor care se obtine prin Digital printing, pe baza unei mostre sau a unei fotografii cu rezolutie mare.

OBSERVATIE: profilele vopsite in camp electrostatic nu se preteaza la trafic public (acoperirea prin vopsire nefiind suficient de rezistenta la abraziune/agresiuni mecanice).

In fine, pe majoritatea profilelor Küberit se poate comanda imprimarea unui text, a unui desen/logo care se obtin prin Laser printing.

 

Marius Filipașcu

reprezentant tehnic Küberit in Romania

mobil 0730.091142

Lasă un răspuns

Acesta este un catalog de prezentare. cereti o oferta, Refuză